Select Page

Category: Вести

Прием на кочанските крводарители кај градоначалникот Ратко Димитровски

По повод 17 март, Денот на крводарителите на Република Македонија, градоначалникот Ратко Димитровски организираше прием за претставници од Општинската организација на Црвениот крст – Кочани. На средбата градоначалникот се...

Read More

Четвртоодделенците од „Малина Попиванова“ во посета на градоначалникот

Во рамките на реализацијата на наставните содржини со кои е опфатено изучувањето на локалната самоуправа, учениците од четврто одделение од ОУ „Малина Попиванова“ ја посетија Општина Кочани. На средбата со градоначалникот Ратко...

Read More

Советот на Општина Кочани ја одржа 30 редовна седница

Советот на Општина Кочани ја одржа 30 редовна седница, на чиј дневен ред се најдоа Годишниот извештај за Буџетот на Општина Кочани, програмски извештаи, а се разгледуваа и завршните сметки на основните и средните училишта и на...

Read More

Мај – месец на безбедност на велосипедистите

Во мај, Општинскиот совет за безбедност во патниот сообраќај ќе реализира акција со која ќе се даде акцент на зголемената безбедност не велосипедистите во сообраќајот. – Целта на акцијата е да се подигне свеста кај...

Read More

Се враќаат во функција механичките браници на патните премини на железничката пруга кај Ветеринарната станица и Основниот суд во Кочани

Јавното претпријатие Македонски железници – инфраструктура, известува дека од 17 март 2015 година, патните премини на железничката пруга Велес-Кочани, кај Ветеринарната станица и кај Основниот суд во Кочани, кои се вкрстуваат во...

Read More

Агенцијата за храна и ветеринарство – на отворен ден со граѓаните и компаниите од земјоделско-прехранбениот сектор

Со цел да ги слушнат мислењата и проблемите на претставниците на компаниите од земјоделско-прехранбениот сектор, Агенцијата за храна и ветеринарство организираше Отворен ден во Кочани. Средбата беше можност компаниите да се...

Read More

Премиерот Груевски во посета на Кочани

Во саботата, на 7 март, премиерот Никола Груевски беше во работна посета на Кочани и Виница. Во Кочани ја посети компанијата „Амфенол“, странска инвестиција од САД во која се ангажирани околу 330 вработени, со најава дека во...

Read More

Училишен квиз – „Колку го познаваш сообраќајот“

Екипата на ОУ „Малина Попиванова“ победи на квизот „Колку го познаваш сообраќајот“ што го организираше Отсекот за превенција при Секторот за внатрешни работи – Штип, во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Република Македонија и...

Read More

СЕ ПОДГОТВУВА ПУБЛИКАЦИЈА ЗА КОЧАНСКИОТ ОРИЗ

Општина Кочани започна со подготовките на публикација посветена на кочанскиот ориз. – Идејата е делото да го опишува главното стопанско богатство на Кочани, оризот – од повеќе аспекти. Целта е тоа да биде популарно – за...

Read More

Одржана 29 седница на Советот на Општина Кочани

Советот на Општина Кочани ја одржа 29 редовна седница, на чиј дневен ред се најде 21 точка. Членовите на Советот беа едногласни во однос на предлогот за доработка на информацијата од Водостопанство „Брегалница“ за настанатите...

Read More

Кочани

Сертификат за квалитет IASS: Qua. C 2024 – 2026

ЛОКАЛЕН СОВЕТ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА

Квалитет на воздухот во Кочани во живо

електронска пријава

100 дена отчет на Градоначалник Љупчо Папазов

мЗаедница

МЕХАНИЗАМ ЗА ЖАЛБИ И ПОПЛАКИ

Лице за прием на пријави од укажувачи

Осогово и лично и различно

моја општина

зелс

ЦРИПР

romacted

Финансиски индикатори на општината

Проект за локална и регионална конкурентност

Сертификат за квалитет IASS 2020:2022

Мобилна апликација за пријавување насилство

СЕРВИСНИ ИНФОРМАЦИИ

ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

Мојот данок за мојата општина!