Select Page

Category: Вести

МИНИСТЕРОТ НЕЖДЕТ МУСТАФА НА РАБОТНА СРЕДБА ВО КОЧАНИ

Со цел да се направи преглед на реализираните проекти од Декадата на Ромите, во работна посета на Кочани престојуваше министерот без ресор во Владата на Република Македонија, Неждет Мустафа. На средбата со градоначалникот Ратко...

Read More

ПРОМОВИРАНА ПУБЛИКАЦИЈАТА „МУДРОСТА НА ВЕКОВИТЕ“ ОД ИВАН КОТЕВ

Шеснаесет илјади поговорки, пословици и народни мудрости запишани на струмички говор, ставени меѓу кориците, под насловот „Мудроста на вековите“, во пресрет на празникот Свети Трифун, беа претставени пред кочанската публика. За...

Read More

Доделени наградите на најуспешните во спортот за 2014

Синоќа, во хотелот „Национал“ во Кочани се одржа традиционалната манифестација Избор на спортист на Кочани, на која беа врачени наградите на најуспешните во спортот за 2014 година – избор на претставниците на Сојузот на...

Read More

Доделени наградите за најуспешен пожарникар и општински службеник

а колегиумот што се одржа во Општина Кочани, градоначалникот Ратко Димитровски ја врачи одлуката со која за најуспешен пожарникар за 2014 година е прогласен Томислав Димитров. Димитров покажал голема пожртвуваност и несебичност...

Read More

Книжевна вечер со Венко Андоновски, Ферид Мухиќ и Сашо Мацановски-Трендо

Синоќа, во салата на Мултикултурниот центар во Кочани се одржа книжевна вечер со Венко Андоновски, Ферид Мухиќ и Сашо Мацановски-Трендо. Кочанската публика имаше ретка можност едновремено да се сретне со автори чии колумни во...

Read More

Определени имиња на 19, преименувани две улици во Кочани

Стапија на сила одлуките за определување имиња и за преименување на улици во градот Кочани. Со Одлуката за преименување, улицата „Маршал Тито“ се преименува во „ВМРО“, а „Иван Серафимов“ го доби името „Петровденска“. Со Одлуката...

Read More

Потпишан договорот за асфалтирање улици со заем од Светска банка

Вчера, во Скопје, министерот за финансии Зоран Ставрески и градоначалникот на Општина Кочани, Ратко Димитровски го потпишаа договорот за подзаем од Проектот за подобрување на општинските услуги. Со овој договор е одобрен заем...

Read More

Олеснување на комуникацијата со посредување меѓу ромската заедница и институциите

Шест млади припадници на ромската заедница во Кочани станаа медијатори меѓу јавните институции и ромската заедница во општината. – Медијацијата, односно посредувањето е една од мерките што се користи низ цела Европа за да...

Read More

Возило -дигалка – словенечка донација за КЈП „Водовод“

Комуналното јавно претпријатие „Водовод“ доби возило-дигалка, „ивеко“ – донација од словенечката фирма „Вигред“ ДОО Љубљана. Дигалката чија вредност е проценета на триесетина илијади евра, од денеска е ставена во употреба....

Read More

Нов бунар во Грдовски Орман – обезбедени уште 30 литри вода во секунда

Кочанскиот систем за водоснабдување доби нов бунар со кој се обезбедуваат уште 30 литри вода во секунда. Бунарот ја подобрува стабилноста на системот на црпење на водата и овозможува непречено водоснабдување во критичните летни...

Read More

Кочани

електронска пријава

Лице за прием на пријави од укажувачи

Осогово и лично и различно

моја општина

зелс

ЦРИПР

romacted

Финансиски индикатори на општината

Проект за локална и регионална конкурентност

Сертификат за квалитет IASS 2020:2022

Мобилна апликација за пријавување насилство