Со цел да се популаризира пинг-понгот кај младата генерација, Пинг-понг клубот „Кочани“, со поддршка на Општина Кочани и ОУ „Малина Попиванова“ во 2015 година организираше училиштен турнир.

На турнирот учествуваа ученици од основните училишта во Кочани, натпреварувајќи се во машка и женска конкуренција. Најдобрите добија награди и признанија.