Select Page

Category: Храна

Пилав

Потребни состојки: ориз, вода, масло, сол Подготвување: Се става водата да зоврие. Пред да зовврие...

Read More

Сутлијаш

Сутлијашот е еден од најстарите десерти коишто се подготвуваат од ориз. Се подготвува со млеко, но...

Read More

Кочанска лапа

Лапа е старо македонско јадење, едно од ретките што сè уште се задржало на трпезите во Кочанско....

Read More