Од мое лично име и од име на Општина Кочани, на сите припадници на влашката заедница во Кочани им го честитам националниот ден на Власите, со искрени желби за понатамошен успех во негувањето на влашката култура и традиција во Република Македонија.

Овој ден ги изразува вековните стремежи за потврдувањето на нејзините идентитетски, традиционални и културни вредности.

Придонесот на Власите во унапредувањето на меѓусебните односи е пример за успешно градење на мултиетничко и мултикултурно општество, пример на кој треба да се повикуваат нашите идни поколенија.

Нека е честит националниот ден на Власите!