Од 2 до 5 јуни Фолклорниот ансамбл „Љупчо Сантов“ од Оризари беше дел од 120. издание на Празникот на розата во Казанлак, Бугарија.

Ансамблот имаше три настапа и учествуваше во дефилето со над 10 илјади учесници.