Во 2014 година се реализираа неколку инвестиции, кои ја сменија економската слика на Кочани.

Поранешната фабрика за автомобилски делови и трактори „Руен“, сега „Руен инокс аутомобиле“ – сопственост на конзорциумот „ТИНГ инокс“ и „Офис експрес“, по неколкугодишен прекин го обнови производството. Новиот менаџерски тим цели кон отворање на сите пазари коишто порано ги имал „Руен“. За почеток, бројот на вработените е 150, од проектираните 200 вработувања за 2015 година.