ПЕТРОВДЕН 2022 – Програма

9.7.2022
Пониква Осогово / 11 часот
– „За Петровден сите на планина“ – меѓународен фестивал на стари изворни влашки песни и
ора
Мултикултурен центар / 19 часот
– Афористичка репрезентација на Македонија – членови од Кочани

10.7.2022
Осоговски планини
– Петровденски планинарски марш
Градски парк / 10 – 24 часот
– Втора интернационална берза на винили
– Промоција на книга: „Хрватски панк и Нови вал 1976 – 1987“ / Винко Барич – Хрватка
– ДЈ сетови: Винко Барич – Хрватска / Зоран Цекиќ – Србија / Тошо Филиповски
– Изложба: „Македонската рок музика на насловните страници на печатените медиуми“
– Изложба: „Нови талас – Деца Социјализма“ – Зоран Кардула
– Изложба на стрип табли „Барокни Човјек“ – Винко Барич, Хрватска
– Концерти:
Напорно Суисајд – Хрватска, Аксидентал Рајд, Хајка, ЛАСТ ЕКСПЕДИШН

11.7.2022
Храм Св. Ѓорѓи Великомаченик / 17 часот
– Вечерна богослужба со Високопреосвештен Владика Брегалнички Иларион
Црковен Храм – Градски Парк / 18:30 часот
– Литија
Мултикултурен центар / 19:30 часот
– Концерт на духовна музика

12.7.2022
Мултикултурен центар / 11 часот
– Средба на Градоначалникот со најдобрите ученици
Спортски терен СОУ „Љупчо Сантов Кочани / 20 часот
– Петровденски турнир во мал фудбал / Финале
Градски парк / 21 часот
– Детски музички фестивал „Музички бранови“

13.7.2022
ЈОУ Библиотека Искра – Кочани / 18 часот
– Изложба на стари фотографии од Кочани и дела на роднокрајни автори (дел од
библиотечниот материјал на Библиотека Искра- Кочани)

14.7.2022
Мултикултурен центар / 20 часот
– Концерт Благица Арсова – пијано