Поради поголем дефект на водоводната мрежа, жителите на Оризари и населбите Трајаново Трло, Усова Чешма и Ромското Маало имаат прекин на водоснабдувањето од Градскиот водовод.

КЈП „Водовод“ им се извинува на потрошувачите и најавува дека прекинот ќе трае до 14 ч.