Општинската изборна комисија ги додели уверенијата на новиот градоначалник Љупчо Папазов и на деветнаесетте нови членови на Советот на Општина Кочани, избрани од граѓаните на Локалните избори 2021 година.

Томе Солевски, Кристина Атанасова-Арсова, Тодорка Таковска, Мирче Стојков, Ивица Лазаров, Лазо Митев, Ивана Максимова, Перо Георгиевски, Венко Крстевски, Аки Акиов, Сања Атанасова, Душанка Горгиева-Трпевски, Марјанчо Стоименов, Иле Малинов, Васе Алексов, Жаклина Филипова-Свеќаровска, Весна Сенесова, Лидија Серафимова и Тоше Михајлов, во наредниот четиригодишен мандат ќе одлучуваат по прашања од јавен интерес од локално значење.

Од деветнаесетте нови советници петмина веќе седеле во советничките клупи, а осум членови на Советот на Општина Кочани се жени.

На овие Локални избори, коалициите „Најдоброто за мојата општина“ предводена од СДСМ и „Обнова на Македонија“ на ВМРО-ДПМНЕ, освоија по осум мандати, а Движењето одлучно за промени предводено од политичките партии ЛДП и ДОМ, партијата Левица и Група избирачи Венко Крстевски освоија по еден советнички мандат.