Викендов, празнично се одржа традиционалниот 42. Богородичен младински фудбалски турнир.
Од вкупно пријавените 7 екипи победничкиот пехар го понесе екипата на Облешево.

Второто место и припадна на екипата на Чифлик, а третото место на екипата на Долни Подлог. Наградите беа во пехари и парични награди, односно за прво место 15.000 денари, 10.000 денари за второ и 5.000 денари за третото место.

Освен прогласените најдобри три екипи, пехари беа доделени и на најдобриот играч, најдобриот стрелец и најдобриот голман.