На улицата „Скопска“ кај градскиот панаѓур се засадени нови садници од видот јасен. Засадувањето е извршено како компезациско садење на дрвја, согласно Законот за урбано зеленило.

И во текот на утрешниот ден ќе бидат засадени низа нови дополнителни зимзелени садници во Трговскиот центар во Кочани.

Се апелира кон сите граѓани за одговорно и свесно однесување кон животната средина, како и зачувување и одржување на зеленилото во градот.