Од 7 – 12 ноември Библиотеката „Искра“ – Кочани ќе го организира XI Саем на книгата. Во просториите на „Искра“ ќе се претстават неколку издавачки куќи од Република Македонија, кои ќе продаваат дела по популарни цени.

Свеченото отворање на Саемот е в понеделник, на 7 ноември во 12 ч., за кога е закажана промоцијата на творештвото на авторот Ниче Димовски.

Настанот се организира во рамките на одбележувањето на Месецот на книгата.