Во чест на 70 години од постoењето, кочанската општествено одговорна компанија Ruen Inox Automobile денес го прослави својот 70 годишен јубилеј.

Ruen Inox Automobile е кочанска реномирана фирма чијшто напредок се зголемува и издигнува од година во година. Основана е во 1952 година, додека во 2014 година со приватизацијата оди чекор нанапред со новото име Ruen Inox Automobile. Денес деловната област на компанијата се состои од производство на делови за патнички автомобили, камиони, автобуси и трактори.

Компанијата Руен Инокс постојано организира и крводарителски акции, а едната од нив се вклопи токму со јубилејот 70 години од постoење на компанијата.