Синоќа во Градскиот парк во Кочани со уличен театар и огнено шоу на Fireter, со музички настапи на кочанските бендови Malinov & Special Selection и Nomad и крунисување на жетварската убавица започна овогодинешното издание на манифестацијата „Денови на кочанскиот ориз“.