Од мое лично име и од името на Општина Кочани, на сите граѓани на Кочани и на Република Македонија им го честитам 11 Октомври, Денот на македонското востание.

11 Октомври е светол историски момент за ослободителна и национална борба, кој го поведе стремежот на сите претходни генерации за слобода на македонскиот народ.

Празнувајќи го овој ден, им оддаваме почит на сите учесници во вооруженото и антифашистичко востание, кои ги вградија животите за денешната слобода.

Нека е честит 11 Октомври, Денот на македонското востание!

Градоначалник на Општина Кочани,

Николчо Илијев