Почитувани православни христијани,

Со голема празнична радост ви го честитам Велигден – христијанскиот празник над празниците и ви посакам здравје, благодат, Христова љубов, мир и спокој во секој дом.

Празникот нека биде поттик да се утврдуваме во вистината и правдата, во трпението и милосрдието и да живееме во верата со добри дела.

Уверен дека ваквите големи празници нѐ зближуваат, помагаат во јакнењето на националната, меѓунационалната и мултиконфесионалната толеранција, како и во зачувувањето и развивањето на нашиот културен и национален идентитет.

За многу години!

Христос воскресе!

Навистина воскресе!

Градоначалник на Општина Кочани, Љупчо Папазов