Со цел да го поддржи лекувањето на Ленче Манова, Општина Кочани организира хуманитарен концерт на македонската етногрупа „Монистра“.

Концертот ќе се одржи на 11 декември во Центарот за култура „Бели мугри“, со почеток во 20 ч. Билетите по цена од 150 денари се продаваат во кафе-барот „Класик“ и во ресторанот „Пролет“.

Општина Кочани ги повикува сите граѓани што имаат можност да го проследат концертот и да помогнат во спасувањето на младиот живот на Манова.