На минатонеделната средба на градоначалникот Николчо Илијев со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа се разговараше за нашата стратешка култура оризот и за посветеноста на двете институции во правец на зголемување на истата.
На состанокот кој беше одржан во Институтот за ориз со оризопроизводителите, откупувачите, најдобриот земјоделец за 2019 година, како и кластерот за ориз, се остварени повеќе прашања и теми со кои тие се соочуваат, а чија крајна цел е изработка на стратегија која би била од заеднички интерес на засегнатите страни.