Во тек е асфалтирањето на реконструираната улица „Браќа Ставреви“, со вкупната должина од 326 метри и ширина од 6 метри.

Проектот за реконструкција е целосно финансиран од Буџетот на Општина Кочани.

Изведувач на работите е фирмата „Стоименов“.