Реконструкцијата на спомен-бистите на првоборците Љупчо Сантов и Раде Кратовче во Паркот на Револуцијата е во завршна фаза. На новата локација, недалеку од претходната, по повод 7 Септември ќе биде положено свежо цвеќе и оддадена почит кон сите жртви за слободно Кочани.