П Р О Г Р А М А за одбележување на Празникот на Општина Кочани Денот Петровден, (12 јули)

петок, 10 јули

11.00 ч. – Прием на ученици наградени на акредитирани државни натпревари

– Сала на Советот на Општина Кочани

сабота, 11 јули

11.00 ч.- Влашки етнофестивал „На Петровден сите на планина”

– Пониква

19.00 ч.- Баскерфест – уметност на улична култура и едукација

– Парк на Револуцијата-Кочани

21.00 ч. – Петровденски концерт: Некст тајм, Тони Зен и Шекспир

– Парк на Револуцијата – Кочани

недела, 12 јули

7.00 ч.- Петровденски планинарски марш: Пониква-Царев Врв

8.30 ч. – Свечена божествена литургија

– Црковен храм „Св. великомаченик Георгиј“- Кочани

10.15 ч. „Петровденско оро“ – настап на ФА „Кочани“

– Парк на Револуцијата – Кочани

10.30 ч.- Литија и кршење на петровденскиот колач

– Парк на Револуцијата – Кочани

11.30 ч.- Свечена седница на Советот на Општина Кочани

– Мултикултурен центар – Кочани

19.00 ч.- Баскерфест – уметност на улична култура и едукација – втор ден

– Трговски центар – Кочани

19.30 ч. – Финале на 14. Петровденски турнир во мал фудбал

– Повеќенаменско игралиште – Детска градинка – Текешински Лозја – Кочани