В среда, на 30 март во фоајето на Центарот за култура „Бели мугри“ во Кочани, сопочеток во 19 ч. ќе се одржи поетска вечер со наслов „Човекољубието – пат конвечноста“.

На настанот што го организира Општина Кочани во соработка со НУЦК „Бели мугри“,ќе настапат познати поети, меѓу кои и членови на Друштвото на писатели наМакедонија: Делвина Крлуку, Елена Пренџова, Марина Мијаковска, Оливера Доцевска,Љубинка Донева и Аника Илијевска Ѓорѓиева.

Покрај естетската димензија, поетската вечер има за цел да го побуди човекољубиетокај луѓето, во пресрет на големиот христијански празник, Велигден