По повод 2 април, Меѓународниот ден на литературата за деца, Библиотеката „Искра“ организира промоција на творештвото на авторот Велко Неделковски.

Промотори ќе бидат проф. Мито Спасевски и писателот Александар Кујунџиски.

Настанот ќе се одржи в четврток, 31 март во 12 ч. во просториите на „Искра“.