Се известуваат сите граѓани, институции и невладини организации од Општина Кочани дека на ден 30.03.2022 година со почеток во 18:00 часот во салата на Мултикултурниот центар – Кочани, ќе се одржи Јавна трибина во врска со загаденоста на воздухот, водата и почвата како последица од работењето на фабриката Пејпер Мил во Кочани.

Се повикуваат сите заинтересирани граѓани, институции и невладини организации да земат учество на Јавната трибина.