Почитувани учесници во сообраќајот,

Ве известуваме дека во периодот од 19.08.2022 до 21.08.2022 година ќе се изведува завршно асфалтирање на потег од Подлошка крстосница до надвозник „Прима“ на регионалниот пат Штип- Кочани.
Согласно времената измена на режим на сообраќај при затварање на оваа делница од државен пат А3, сообраќајот привремено ќе се одвива по новоизградената девијација, по раскрсницата кај село Тркање до влезот на Кочани кај хотел „Национал“ и од пред надвозникот за Грдовци низ градот.

Во интерес на безбедно и брзо завршување на патната инфраструктура потребно е почитување на сообраќајната сигнализација за времен режим на сообраќајот, намалена брзина на движење, зголемено внимание и претпазливост, по можност користење на други сообраќајници.