Select Page

еднакви можности

Розова прошетка во Кочани за поддршка на болните од рак на дојка

Розова прошетка во Кочани за поддршка на болните од рак на дојка

Во знак на поддршка на болните од рак на дојката, Здружението „Борка – за секој нов ден“ ја реализираше традиционалната „Розова прошетка“, која како и лани се одржа на локално ниво. Под мотото „Трка за лек“, настанот почна од Градскиот парк, каде поддржувачите и...

За Меѓународниот ден на жената – Општина Кочани со поддршка на жени во социјален ризик

За Меѓународниот ден на жената – Општина Кочани со поддршка на жени во социјален ризик

По повод 8 Март – Меѓународниот ден на жената, а согласно Локалниот акциски план за еднакви можности за 2021 година, Општина Кочани обезбеди поддршка на жени во социјален ризик и на лица со пречки во развојот. Мерката се применува трета година едноподруго, а целта е...

Националната федерација на фармери организира работилница за руралната жена

Националната федерација на фармери организира работилница за руралната жена

Во организација на Националната федерација на фармери на Македонија, в петок на 29 ноември 2019, со почеток во 14 ч., во салата на Советот на Општина Кочани ќе се одржи работилница со жените од руралните места во Кочанско. На средбата ќе биде презентирана мерката 115...

„Ноември – месецот на машкото здравје“ одбележан со предавање за ракот на простата

„Ноември – месецот на машкото здравје“ одбележан со предавање за ракот на простата

Во рамките на одбележувањето на „Ноември – месецот на машкото здравје“, Здружението за борба против сите видови рак „Борка – за секој нов ден“ и Комисијата за еднакви можности на жените и мажите од Кочани организираа едукативно предавање за ракот на простата. –...

Кочанските борки чекореа против ракот на дојка

Кочанските борки чекореа против ракот на дојка

Кочанскиот огранок на Здружението „Борка“  ѝ се придружи на розовата прошетка под мотото „Напред розово 2019 – чекори против ракот на дојка“, настан што по 11. пат се одржа во Скопје. – Идејата е низ пешачење од неколку километри да се подигне свеста за важноста од...

Во рамките на деветтиот Пролетен крос – трка за поддршка на женското здравје

Во рамките на деветтиот Пролетен крос – трка за поддршка на женското здравје

В сабота, на 1 јуни, со почеток во 8 часот, на стадионот „Никола Мантов“ ќе се одржи деветтиот Пролетен крос.Сојузот на училишни спортови на Кочани, како организатор, најавува учество на повеќе од 500 ученици од  основните и средните училишта.Првпат во...

По повод 8 Март – дебата за родовата еднаквост со кочанските средношколци

По повод 8 Март – дебата за родовата еднаквост со кочанските средношколци

По повод 8 Март, Меѓународниот ден на жената, Средното општинско училиште „Љупчо Сантов“ и Општина Кочани организираа дебата на тема „Размислувај еднакво, гради паметно, со иновација за промена“, што претставува овогодишна глобална тема за празникот и на...

За Меѓународниот ден на жената – Општина Кочани обезбеди парична помош за жена

За Меѓународниот ден на жената – Општина Кочани обезбеди парична помош за жена

Градоначалникот на Општина Кочани, Николчо Илијев го прифати предлогот на Комисијата за еднакви можности на жените и мажите, по повод 8 Март, да додели финансиски средства на жена, мајка, која има потреба од помош.– Сметам дека на Меѓународниот ден на...

Поддршка од ЗЕЛС за Комисијата за еднакви можности

Поддршка од ЗЕЛС за Комисијата за еднакви можности

Заедницата на единиците на локална самоуправа на Македонија дава целосна поддршка за активностите на Комисијата за еднакви можности на жените и мажите во Кочани, особено што таа е меѓу поактивните во државата и веќе има реализирано поголем број мерки од...

Родово одговорните искуства на Општина Кочани претставени пред здруженија од Молдавија и Албанија

Родово одговорните искуства на Општина Кочани претставени пред здруженија од Молдавија и Албанија

Општина Кочани беше домаќин на претставници од граѓански организации од Молдавија и Албанија кои се вклучени во проектот „Промоција на родово одговорни политики во Југоисточна Европа и Република Молдавија“, што со поддршка од UN Women се реализира во...

Кочани

електронска пријава

Лице за прием на пријави од укажувачи

Осогово и лично и различно

моја општина

зелс

ЦРИПР

romacted

Финансиски индикатори на општината

Проект за локална и регионална конкурентност

Сертификат за квалитет IASS 2020:2022

Мобилна апликација за пријавување насилство