Во организација на Шаховскиот Клуб „Кочани“, а со поддршка на Општина Кочани в сабота на 22 април со почеток во 11:00 часот ќе се одржи Вториот Меморијален шаховски турнир „Тодор Милосиев – Тошо“ во знак на сеќавање на една од најголемите шаховски легенди во Кочани, долгогодишен активен шахист, а подоцна и претседател на шаховскиот клуб.

Сите заинтересирани љубители на шахот кои сакаат да учествуваат на турнирот може да се пријават телефонскиот број: 078-665-846 – Владимир Мицов, најдоцна до петок до 18:00 часот.