На 27 јуни во 9 часот и 30 мин ќе се одржи вториот вебинар во рамки на проектот „Зад урбаното“ финансиран од УРБАКТ програмата на Европска Унија на тема „Движење на луѓето – користење на науката за поттикнување на промени во однесувањата на граѓаните  во транспортот и мобилноста“.

Вебинарот е организиран од страна на УРБАКТ експертот Брајан Маринан.

За повеке информации и регистрација на следниот линк:

https://urbact.eu/events/webinar-moving-people-using-science-nudge-behaviours-transport-and-mobility