Заврши асфалтирањето на дел од улицата „Страшо Пинџур“, во Стришани, во должина од 150 метри. Улицата е со ширина од 5 метри.

Изведувач на работите е фирмата „Стоименов“ од Кочани.

Средствата се обезбедени од Буџетот на Општина Кочани.