Денеска, 30 март, со почеток во 11 ч. на Летната сцена на Центарот за култура „Бели мугри“ во Кочани ќе се одржи традиционалната манифестација „Априлијада 2018“.

На настанот организиран по повод 1 Април – Денот на шегата, ќе учествуваат децата од Детската градинка „Павлина Велјанова“ – Кочани и учениците од одделенска настава од основните училишта во Кочани.