Select Page

Category: Спорт

Спортски клубови и здруженија на територија на општина Кочани

1. ГФК„Осогово“- Кочани се натпреварува во Втора фудбалска лига Исток За успешно работење на клубот потребно е плаќање на котизација за судии, делегат и картони, превоз за патување на гостински терен, хранарина на фудбалери и...

Read More

Пролетен крос

Во организација на Сојузот на училишен спорт – Кочани, а под покровителство на градоначалникот на Општина Кочани, Ратко Димитровски, на почетокот на пролетта, на Градскиот стадион „Никола Мантов“ се одржува Пролетниот крос....

Read More

Отворени забавни фудбалски школи

На стадионот „Никола Мантов“ во Кочани, на крајот на август се одржува манифестацијата „Отворени забавни фудбалски школи“, во која околу една седмица, деца до 12 години, преку разни игри и натпревари спортувајќи се дружат и се...

Read More

Осоговски слалом

Кога дозволуваат зимските услуви, вљубеници во скијањето и Општина Кочани, на Пониква организираат „Осоговски слалом“. По патеката бр. 3 се скијаат натпреварувачи во неколку категории: цицибани, пионери, помлади младинци,...

Read More

Училиштен турнир во шах

По иницијатива на Општина Кочани и наставниците по физичко и здравствено образование, се организира турнир во шах за учениците од основното образование. На првиот училиштен турнир во шах, триесетина ученици одиграа симултанка со...

Read More

Петровденски турнир во мал фудбал

По повод празникот на Кочани, Петровден, на спортските терени во Кочани се одржува турнир во мал фудбал, на кој учествуваат екипи од повеќе стопански субјекти. Учесниците на овој турнир плаќаат котизација, а собраните пари се...

Read More

Училишни лиги во мал фудбал и кошарка

Со цел учениците да посветуваат повеќе време на физичката активност и спортувањето, кошаркарски и фудбалски екипи од основните училишта во Кочани се организираат во настапи во училишни лиги. Најуспешните екипи во кошарка...

Read More

Училишен турнир во пинг-понг

Со цел да се популаризира пинг-понгот кај младата генерација, Пинг-понг клубот „Кочани“, со поддршка на Општина Кочани и ОУ „Малина Попиванова“ во 2015 година организираше училиштен турнир. На турнирот учествуваа ученици од...

Read More

Избор на спортист на годината

Општина Кочани во соработка со Сојузот на спортови – Кочани и Асоцијацијата на новинари – Кочани ја организира манифестацијата Избор на спортист на годината. На манифестацијата се избираат: најдобар спортист,...

Read More

Велосипедско дефиле

По повод Денот на планетата Земја, 22 април, Општина Кочани во соработка со училиштата и велосипедските клубови од Кочани приредува хепенинг под наслов „Сите на велосипед“. Ученици и граѓани на различна возраст возат велосипеди...

Read More

електронска пријава

Лице за прием на пријави од укажувачи

Осогово и лично и различно

моја општина

зелс

ЦРИПР

romacted

Финансиски индикатори на општината

Проект за локална и регионална конкурентност

Сертификат за квалитет IASS 2020:2022

Мобилна апликација за пријавување насилство