Untitled Document
kocani.gov.mk
wikipedia
Untitled Document
Вести
Музичкото училиште од Кочани освои пет први и две втори награди на Меѓународниот натпревар по камерна музика во Кавадарци
На VIII Меѓународен натпревар по камерна музика што се одржа на 30 ноември во Кавадарци, учесниците од Основното музичко училиште „Ристо Јуруков“ од Кочани, освоија пет први и две втори награди.

Први награди освоија Горица Јанева и Никола Илиев, на виолина и на пијано, ученици во класата на наставниците Кирчо Крстев и Марија Лазарова;

Ања Цесар и Сара Таковска и Илина и Љупка Карајанкови пијано четирирачно, ученици во класата на Марија Лазарова.

Со први награди – пијано четирирачно, се вратија и двојките Сандра Јорданов и Миа Михаилов, ученици во класата на Драгана Карова Ангелова и Дејан Стојанов и Јана Филипова и Илијана Стојилкова, ученички во класата на Оливер Стоименов.

Втора награда освоија Иван Ристиќ и Јован Филипов, пијано четирирачно, во класата на наставниците Марија Лазарова и Оливер Стоименов и триото виолини и пијано Бојана Николова, Катерина Ајтовска и Јована Крстовска, во класата на Марија Лазарова.

Според директорката на Музичкото училиште, Елизабета Ѓорѓиева наградите се резултат на континуираната работа и посветеноста и и на учениците и на наставниците.
Untitled Document
Локалитети