Untitled Document
kocani.gov.mk
wikipedia
Untitled Document
Вести
Бирото за рамномерен регионален развој финансиски ќе поддржи два проекти во Кочани
Бирото за рамномерен регионален развој ќе поддржи реализација на два проекти во Кочани. Тоа се изградбата на спомен-обележјето на Никола Карев во месноста Свиланово и изградба на патот кон селото Јастребник, од Мала Река до Влашка Орница.

Одлуката за поддршка на овие проекти е донесена вчера, на седницата на Советот за рамномерен регионален развој, чиј член е и градоначалникот Ратко Димитровски, како претседател на Источниот плански регион.

За спомен-обележјето на Карев, како регионален проект со општините Чешиново-Облешево и Пробиштип, ќе се наменат околу 5 милиони и 700 илјади денари, а 2 милиона за изградбата на најкритичниот дел од патот кон Јастребник.

Реализацијата на проектите ќе се спроведува преку Општина Кочани, во текот на оваа година.

Untitled Document
Локалитети