Untitled Document
kocani.gov.mk
wikipedia
Untitled Document
Велосипедско дефиле
По повод Денот на планетата Земја, 22 април, Општина Кочани во соработка со училиштата и велосипедските клубови од Кочани приредува хепенинг под наслов „Сите на велосипед“.

Ученици и граѓани на различна возраст возат велосипеди низ улиците на Кочани.

Со овој велосипедски хепенинг се испраќа порака да се чува планетата Земја од чадот што го испуштаат моторните возила и да се избира здрав начин на живеење.

Untitled Document
Локалитети