Untitled Document
kocani.gov.mk
wikipedia
Untitled Document
Настани
„На секое дете му треба семејство“ – кампања за мобилизирање згрижувачки семејства
Во вторник, на 26 јуни 2018 година со почеток во 15 ч., на Летната сцена на Центарот за култура „Бели мугри“, Министерството за труд и социјална политика во соработка со УНИЦЕФ ќе приредат настан под наслов „На секое дете му треба семејство“.

Целта на настанот е јавноста да се запознае со процесот на деинституционализација со мобилизирање на згрижувачки семејства.

На присутните ќе им се обратат градоначалникот на Општина Кочани, Николчо Илијев, претставникот од УНИЦЕФ, Бенџамнин Перкс, а презентација на темата ќе има директорката на Центарот за социјални работи, Соња Андоновска. Како активни згрижувачи, свое лично искуство ќе споделат Ленче Амедова и Ацко Незировски.
Untitled Document
Локалитети