Untitled Document
kocani.gov.mk
wikipedia
Untitled Document
Настани
Велосипедско дефиле по повод Меѓународниот ден без автомобили
По повод 22 септември, Меѓународниот ден без автомобили, Општина Кочани, во соработка со Општинскиот совет за безбедност во сообраќајот, кочанските велосипедски клубови и основните и средните училишта, в петок (22 септември) организира велосипедско дефиле.

Дефилето ќе почне од 11 ч. од Плоштадот, а ќе продолжи по „Кеј на Револуцијата“, преку Кружниот тек по булеварот „Тодосија Паунов“ до СОУ „Гошо Викентиев“, каде ќе сврти кон градот преку „Тодосија Паунов“ , „Стево Теодосиевски“, „Глигор Апостолов-Гочо“ и улицата „ВМРО“ до крајната цел – Трговскиот центар.

Се повикуваат сите граѓани коишто сакаат да го одбележат Меѓународниот ден без автомобили, да се придружат на Велосипедското дефиле.
Untitled Document
Локалитети