Untitled Document
kocani.gov.mk
wikipedia
Untitled Document
Настани
Вечерва започнува манифестацијата „Петровденски конаци“
Со промоцијата на поемата „Еригон“ од Александар Куклев што ќе се одржи на сцената на Центарот за култура „Бели мугри“, вечерва со почеток во 20:30 ч. започнува единаесеттото издание на културната манифестација „Петровденски конаци“. Промоцијата ќе биде збогатена со настапот на Димитар Лазаров на виолина.

Годинава манифестацијата ќе трае од 5 до 12 јули, а фокусот во неа е насочен кон музичките настани. Под мотото Музичко будење на градот концерти ќе одржат кочанските групи 4 и 21, Мјау, Шекспир, Криптон, А-позитив и Игуана, тетовската хип-хоп атракција Natty fiyah. На 8 јули на Летната сцена на Центарот за култура ќе настапат Гиш и Гуру Харе, а на 11 јули, во пресрет на Петровден – Тони Китановски Трио. Сите концерти започнуваат во 21:30 ч.

Во рамките на „Петровденски конаци“ ќе се одржат Младинската ликовна колонија „Св. Пантелејмон“ и Духовната академија по повод Петровден на која ќе настапат црковни хорови од Лесново, Штип и Радовиш.
Untitled Document
Локалитети