Untitled Document
kocani.gov.mk
wikipedia
Untitled Document
Настани
В среда вечер – прво прскање против комарци
На 28 јуни (среда спроти четврток) во периодот по 23 ч. ќе се спроведе превентивно прскање против комарци.

Запрашувањето ќе се врши од земја, во градот Кочани и во низинските села Тркање, Горни и Долни Подлог, Мојанци, Грдовци, Прибачево и Оризари.

Со дезинсекцијата што ќе ја изведе Центарот за јавно здравје од Скопје, ќе биде опфатена површина од 400 хектари.

Граѓаните што одгледуваат пчели потребно е да ги преземат потребните заштитни мерки.

Според најавите од стручните служби во Општина Кочани, годинава ќе се извршат три прскања против комарци од земја и две од воздух. Воздушната дезинсекција ќе ја изведе компанијата Бони-ер од Куманово.

Доколку временските услови се неповолни (ветер, дожд) третирањето ќе се одложи за следниот поволен ден.
Untitled Document
Локалитети