Untitled Document
kocani.gov.mk
wikipedia
Untitled Document
„Антура“
Во 2014 година се реализираа неколку инвестиции, кои ја сменија економската слика на Кочани.

Холандската фирма „Антура“ во сопствениот капацитет на Подлошки Пат, во објектот на површина од околу 1 хектар, започнува со производство на орхидеи за западноевропските пазари. Таму во моментот се ангажирани 50, а инвеститорот најавува вработување на 150 лица од Кочани.
Untitled Document
Локалитети