Untitled Document
kocani.gov.mk
wikipedia
Untitled Document
Влашки фестивал „На Петровден сите на планина“
Во пресрет на Петровден, на Пониква на Осоговските Планини се одржува традиционална средба на Власите од Македонија насловена „На Петровден сите на планина“.

На средбата присуствуваат посетители од цела Македонија и странство, а настапуваат пејачки групи, солисти и фолклорни ансамбли од Македонија.

Организатор на настанот е влашката пејачка група „Грамостеањ“ од Скопје, со поддршка на Општина Кочани.

Untitled Document
Локалитети